Inspiration til plakater på børneværelset

Afadmin

Inspiration til plakater på børneværelset

Det kan gøre rigtig meget for børneværelset, at der hænger nogle flotte børneplakater på væggene. Det giver både en særlig stemning til børneværelset, og det kan skabe nogle gode minder for børnene, når de bliver ældre. Herunder kan du få inspiration og læse mere om, hvordan du indretter børneværelset med plakater. 

Hvad interesserer dine børn sig for? 

Mange børn synes, det er sjovt, når plakaterne afspejler deres personlige interesser. Det kan være, at dit barn er vild med biler, dyr, verdenskort, tegneserier eller noget helt andet. Heldigvis har du god mulighed for at finde den rette plakat til dit barn. Du kan for eksempel kigge nærmere på plakat børn og her finde inspiration til nye plakater. 

Det er vigtigt, at barnet er stolt af plakaten og har lyst til at vise den frem for venner eller familie. Du kan derfor starte jagten på børneplakaten ved at tænke over, hvad dit barn synes er spændende.  

En rigtig god fødselsdagsgave 

En plakat egner sig rigtig godt som fødselsdagsgave til børn. Det er altså både en gave, du kan give til dine egne børn, men hvis du har børn i familien – børnebørn, niecer, kusiner m.m. – kan du med fordel forære en plakat. Du kan evt. få plakaten indrammer inden selve fødselsdagen. Ellers fungerer det også helt fint for mange at sætte plakaten op på væggen med tape eller elefantsnot. Det kan endda være, at barnet kan være med til selv at sætte plakaten op – så får I en aktivitet sammen ud af gaven. 

Lærerige plakater til børn 

Mange af dagens trykte plakater kan være lærerige for småbørn. Det kan for eksempel være en plakat med alfabetet eller en bestemt tabel/talrække på. Ved at se på ofte på det, kan plakaten være med til at bidrage til barnets indlæring af for eksempel alfabetet. Jo oftere barnet kigger på plakaten, jo hurtigere vil barnet lære at kunne genkende forskellige bogstaver. Det kan også være en aktivitet, dig og barnet kan gøre sammen. I kan øve morgen eller aften med afsæt i plakaten. Det gør både læringen sjov og fornyende.  

Indretning med børneplakater 

Mange kan se fordelen i at hænge en flot børneplakat op på barnets værelse, men nogle kan have svært ved at sætte det sammen med den måde, værelset allerede er blevet indrettet på. Der er ikke nogle bestemte regler for, hvor og hvordan en plakat skal hænge på børneværelset. Men tænk stadig på følgende, når du hænger den op: 

  • Hvor højt oppe, skal plakaten hænge – skal den være synlig fra barnets seng?    
  • Hvilke farver kan barnet bedst lide – skal plakaten passe ind i yndlingsfarverne? 
  • Hvilke farver går igen i indretningen af værelset – passer plakaten til farverne? 

Ovenstående tips kan du tage med dig, når du fremover skal købe plakater til dine børn. Husk, at det blot er en rettesnor, men bestemt ikke et krav. Nogle gange er det også bedst bare at vælge den plakat, du er helt sikker på, at barnet vil elske og med glæde have hængende.  

Om forfatteren

admin administrator

Skriv et svar