Gør dit hjem hyggeligt med plakater

Afadmin

Gør dit hjem hyggeligt med plakater

Plakater er de seneste år blevet mere og mere populære. De er nemlig ikke særlig dyre og er en rigtig let måde at dekorere ens bolig på. Der findes rigtig mange forskellige plakatmotiver, og det er egentligt kun fantasien, der sætter grænser. Det er blevet meget populært at lave plakater baseret på populære kunstværker. Så kan man altså have et meget kendt maleri hængende på væggen til en brøkdel af prisen. Der findes dog også de mere simple, generiske motiver. Der er helt sikkert noget til enhver smag.  

Klassiske plakatmotiver  

Der er flere muligheder, hvis du leder efter en plakat med et motiv, der ikke er alt for overvældende og opmærksomhedstagende.  

Hvis du leder efter en simpel men stadig fin plakat, er en one line drawing et rigtigt godt valg. One line drawing plakater har på mange måder et lidt feminint look. Det er derfor en god måde at blødgøre et rum lidt. One line drawing plakater passer ofte rigtig godt til stuen og soveværelset. Indenfor denne type plakater er der stadig et væld af forskellige motiver. 

Et andet klassisk plakatmotiv er de populære by plakater. En by plakat er en rigtig god måde at inkorporere et personligt element ind i ens hjem. Man kan både vælge at hænge sin hjemby på væggen eller en anden by, som man har et specielt forhold til. Det kan for eksempel være stedet, som man blev gift eller bare en god feriedestination.  

Naturplakater er også en fin måde at få lidt farve ind i hjemmet, mens man stadig beholder det klassiske element. Hvis det er den grønne farve, som man er draget af, kan man for eksempel vælge et palmemotiv. Hvis man vil have en lidt roligere farve, er der mange planter og blomster, som har en lidt mat lyserød farve.  

Farverige plakater 

Der er rig mulighed for at finde en farverig plakat. En stor farverig plakat er perfekt, hvis man leder efter en såkaldt statement-plakat. Med sådan en plakat behøver man ikke hænge andre billeder eller plakater i rummet. Du kan også gøre et meget stort indtryk på din indretning med en one line drawing.  

Man kan for eksempel vælge en Frida Kahlo inspireret plakat. De farverige portrætter vil med det samme tiltrække eventuelle gæsters opmærksomhed og helt sikkert også komplimenter. De lidt excentriske farver er nemlig svære ikke at kunne lide. Kendetegnene er det opsatte hår og de tykke øjenbryn.  

Hilma af Klint er en anden kunster, hvis motiver er kendetegnet af vilde farver og abstrakte motiver. De er malet på baggrund af forskellige filosofiske ideer for snart hundrede år siden. Deres alder har dog ikke gjort dem mindre populære eller relevante – nærmere det modsatte. Folk finder ofte forskellige meninger i samme plakat, da det er så abstrakt.  

Den engelske kunster William Morris bruger også rigeligt af farve i sine malerier. Farverne er dog lidt mere afdæmpede. Motiverne er mønstre og blomster – ofte blandet sammen. Det er tydeligt, at motiverne er inspireret af de typiske blomstermønstre, som man plejede at have på puder og andre tekstiler.  

Om forfatteren

admin administrator

Skriv et svar