Find den perfekte olie til egetræsmøbler

Find den perfekte olie til egetræsmøbler

Egemøbler har været populære i århundreder. Det er stærkt og holdbart, men det betyder ikke, at det vil holde for evigt. For at beskytte dit træ mod elementerne skal du påføre olie med jævne mellemrum. Denne artikel viser dig, hvordan du finder den perfekte olie til dit egetræsplankebord, så det kan forblive smukt og stærkt!

Om egetræ

Eg har været anvendt til fremstilling af møbler siden middelalderen. Det er stærkt og holdbart, og så er det også lyst og flot. For at beskytte dine egetræsmøbler mod skader (på grund af fugt eller sollys) skal du påføre olie regelmæssigt, hvilket vil give din møbler et helt nyt liv igen.

Valg af olie type

Der er mange forskellige muligheder, men hovedreglen er at bruge en naturlig olie. Mineralolier og andre kunstige produkter er måske billigere i pris, men de nedbryder dit træ hurtigere! Det perfekte valg til egetræsmøbler ville være ren tungolie, som dækker træfibrene med et gennemsigtigt beskyttelseslag, der både er holdbart og fleksibelt.

Når du køber olie, så bør du ikke købe for billigt. Kvalitet og pris hænger ofte sammen, så hvis du gerne vil undgå at oliere dine møbler hele tiden, så køb en dyrere olie, som kan holde i længere tid!

Vi kan anbefale denne olie på https://planke-bord.dk/shop/olie_pleje/natur-olie/.

Så ofte skal du oliere sine egetræsmøbler

Du kan bruge en naturlig olie en gang om måneden eller deromkring, men sørg for at påføre den jævnt og omhyggeligt! Hvis dine møbler ikke allerede er færdigbehandlet med tungolie, skal du være forsigtig, da den gamle finish sandsynligvis skal fjernes først. Under alle omstændigheder skal du altid lave en test på et diskret område af træet først.

Dit bord kan forblive smukt i årevis, hvis du sørger for at passe godt på det. Hvis vedligeholdelsen er for meget, skal du ikke tøve med at kontakte en professionel i stedet, som vil reparere eller restaurere dit møbel for dig til en meget konkurrencedygtig pris.

Om forfatteren

admin administrator

Skriv et svar