Hvad er et dødsbo og hvordan skal du forholde dig?

Afadmin

Hvad er et dødsbo og hvordan skal du forholde dig?

Hvis du pludseligt står med ansvaret for et dødsbo, kan det føles som noget, du slet ikke har styr på, da du muligvis aldrig er støt på det før. Et dødsbo er en bolig, der nu står tom på grund af ejerens dødsfald. Det er typisk de efterladtes opgave at få styr på dødsboet, få ryddet det og komme videre derfra – ja, eller opkøbe boligen. I nogle tilfælde kan det dog være, at der ikke er nogle efterladte, hvorfor andre må rydde dødsboet. Hvis du er blevet nysgerrig, så klik og læs mere om dødsboer.

Få hjælp udefra til at rydde et dødsbo

Det kan være en god idé at få hjælp udefra til at rydde et dødsbo. Både for at lette det fysiske og psykiske pres, men også hvis man slet ikke magter opgaven. Det kan nemlig være følelsesmæssigt overvældende som pårørende pludseligt at skulle rydde ud i en afdøds bolig. Nærmest grænseoverskridende.

Det er okay at spørge om hjælp

Når du vælger at få hjælp til at rydde et dødsbo, skal du vide, at det altid er helt okay. Det er ikke noget, du skal kaste dig over, og du skal ikke få dårlig samvittighed, hvis du ikke magter opgaven. At få den nødvendige hjælp kan være altafgørende for, at du ikke ramler ind i en masse følelser, der gør hele processen ufatteligt hård. På denne side kan du læse meget mere om, hvordan du kan få hjælp udefra til rydningen af et dødsbo.

Dine følelser er i første række

Dine følelser kommer først, og du skal ikke presse dig selv, ligesom andre heller ikke skal, når du skal rydde et dødsbo. Det er okay, at det tager den tid, det gør, og det er ligeledes okay at holde pauser undervejs, overskue situationer og have dig selv med i det løbende.

Om forfatteren

admin administrator

Skriv et svar