Gør dit for at stemme på den rette kandidat til valget

Afadmin

Gør dit for at stemme på den rette kandidat til valget

Uanset hvor meget man nu engang går op i politik til hverdag, så er det alligevel noget, som de fleste får lidt interesse for, når der er valg. Her har man nemlig mulighed for aktivt at deltage i demokratiet, og det er altså noget, som mange gerne vil. Men man skal selvfølgelig også lige sørge for, at man får stemt på den helt rette kandidat. Se meget mere om de forskellige kandidater på folketingskandidater.dk , og ellers så se med lige her, hvor det skal handle mere om, hvordan man kan gøre sit for at vælge den helt rette kandidat at stemme på.

Find ud af, hvem du egentlig kan stemme på

Du er nok allerede klar over, at du ikke kan stemme på alle folketingskandidater i hele Danmark. Og du er måske også i den situation, at du mest kender de kandidater, som faktisk også sidder på nogle af de større poster, og som måske ikke er tilgængelige for dig at stemme på. Så er det en rigtig god ide lige at få et overblik over folketingskandidater, som det er muligt for dig at stemme på. På den måde bliver hele feltet snævret lidt ind, så du kan gå mere i dybden med deres mærkesager.

Følg med i debatterne

Noget andet, man kan gøre, for at komme tættere på en, man gerne vil stemme på, er at følge med i debatterne. Det er selvfølgelig ikke alle folketingskandidater i hele Danmark, der får en hel masse sendetid, men man kan i hvert fald få en fornemmelse for, hvad de forskellige partier står for, hvis man følger med i de debatter, som der bliver arrangeret mange af op til et valg. Så det er altså med at fælge med i nyheder og debatter, så man netop kan få et indtryk af, hvem man deler holdninger, og hvem man slet ikke deler holdninger med.

En kandidattest er også en god ide

Hvis man er begyndt at få en ret god fornemmelse for, hvilke holdninger man faktisk har, så er det også rigtig godt at tage kandidattesten. Der skal man nemlig netop besvarer en række spørgsmål ud fra de holdninger, man har til nogle af de emner, som særligt er oppe for tiden – og så giver testen ud fra det et svar på, hvilke folketingskandidater man er mest enig med. Og det er altså alle kandidater, som man rent faktisk har mulighed for at stemme på, der dukker op der. Så det kan også være en form for inspiration.

 

 

Om forfatteren

admin administrator

Skriv et svar